Александровската градина Сезон 2 - Три дни в Одеса

Игрални филми - Русия / 2007г.
Режисьор: Алексей Пиманов
В ролите: Олга Погодина, Леонид Якубович, Владимир Качан, Глафира Тарханова, Александър Макогон, Ксения Кузнецова, Дмитрий Жулин, Александър Арефиев, Георгий Тесля-Герасимов, Олег Масленников-Войтов

Главните герои Алексей и Татяна Казарини отиват на почивка и попадат в поредната детективска история. В това време органите от Държавна сигурност очакват пристигането в Одеса на изключително опасен престъпник с прякор Счетоводителя. Той, по оперативна информация, работи за Министерството на държавната сигурност и се опитва да открие картотеката на тайната румънска полиция, където е вписана неговата фамилия.

Почивайки си на плажа групата на Казарин среща съкурсника на Альоша - Влад, който също търси картотеката. Има подозрение, че картотеката е скрита при главния авторитет на Одеса - Миша Виртуозът. На плажа Влад случайно се запознава с младата Мая - най-красивото момиче в Одеса, както я нарича Альоша. Влад е очарован от нея. На поредното съвещание на Влад е показана снимка с членовете на семейството на Виртуоза.

Влад, който настоява за премахване на цялото семейство на Виртуоза, вижда снимка на Мая - неговата племенница. До щурма остават броени часове. Влад и Алексей влизат в имението на Виртуоза и молят Мая да избяга, но момичето е непреклонно, не иска да изостави чичо си.